Pěstitelé námi dováženého šafránu obdrželi certifikaci UNESCO jako nejprestižnější producenti šafránu a čaje ve své zemi
Produkty z farem SaharKhiz (šafrán, šafránový čaj, nálev) obdržely v Bruselu nejvyšší ocenění pro potraviny za chuť a kvalitu, 3 zlaté hvězdy iTQi (asociace evropských sommeliérů a kuchařů).
Každá dodávka certifikovaná
Švýcarské ISO
- Úvod
- ŠAFRÁN
ŠAFRÁN
Nejvzácnější koření, červené zlato, koření králů.
Do Evropy přicházel z Hedvábné stezky, jeho cena se vyvažovala zlatem.
V Čechách již v předminulém století M. D. Rettigová píše ve své kuchařce: "trocha toho šafránu do hovězí polévky"...a nejen tam.
Do zeleninových polévek, vývarů, smetanových omáček. K masu, rybám, při pečení na sladko i slano. Jako výluh nebo jen tak, jako tibetští lámové. A proč? Šafrán je přírodní antidepresivum, podporuje produkci serotoninu, hormonu dobré nálady. Konzumujte denně pro pohodu. Myslíte si, že je nedostupný? 1 gram je cca 35 porcí, šafrán nesypeme do jídla v množství jako papriku, jeho účinnost a efekt je již v množství malém.
U nás koupíte nejvyšší kvalitu, z farem SaharKhiz. Zjistěte chuť pravého šafránu z jeho kolébky. V Persii (dnešním Iránu) se pěstuje 3000 let a vyprodukuje se zde 95 % světové produkce!
Více o využití šafránu v kuchyni nebo jako antidepresiva se dozvíte v naší minikuchařce (zdarma zašleme na váš email).
My "jedeme" na šafránu a vy?
Nejvyšší kvalita Premium.
Nejvyšší podíl látek safranal, crocin, picrocrocin (barva, chuť, vůně).