Pěstitelé námi dováženého šafránu a čaje obdrželi certifikaci UNESCO v rámci agrokultury ve své zemi
Produkty z farem SaharKhiz (šafrán, šafránový čaj, nálev) obdržely v Bruselu nejvyšší ocenění pro potraviny za chuť a kvalitu, 3 zlaté hvězdy iTQi (asociace evropských sommeliérů a kuchařů).
Každá dodávka certifikovaná
Švýcarské ISO
Šafrán 0,5 až 5 g
Typ Sargol, Negin - vrchní rudá část stigmatu šafránu, obsahuje nejvyšší podíl látek zodpovědných za barvu, chuť, aroma a pozitivní účinky.
Barva rudá, chuť zemitá, aroma intenzívní - "kouřový" nádech.
Sargol, Negin - v této části "nitky" šafránu nejvyšší podíl látek charakterizujcí šafrán (barva, chuť, vůně, účinky).
Dávkování: 3-5 nitek na 0,5 l tekutiny (pokrmu).