Pěstitelé námi dováženého šafránu a čaje obdrželi certifikaci UNESCO v rámci agrokultury ve své zemi
Produkty z farem SaharKhiz (šafrán, šafránový čaj, nálev) obdržely v Bruselu nejvyšší ocenění pro potraviny za chuť a kvalitu, 3 zlaté hvězdy iTQi (asociace evropských sommeliérů a kuchařů).
Každá dodávka certifikovaná
Švýcarské ISO
- Úvod
- ŠAFRÁN
ŠAFRÁN
Nejvzácnější koření, červené zlato, koření králů. Šafrán.
Do Evropy se dostával z Hedvábné stezky, cena se vyvažovala zlatem.
V Čechách již v předminulém století M. D. Rettigová píše ve své kuchařce: "trocha toho šafránu do hovězí polévky"...a nejen tam.
Do zeleninových polévek, vývarů, smetanových omáček, k masu, rybám, při pečení do těsta na sladko i slano. Jako výluh nebo jen tak, jako tibetští lámové. A proč? Šafrán je nejen nejvzácnější koření, ale i přírodní antidepresivum, podporuje produkci serotoninu, hormonu dobré nálady. Konzumujte denně pro pohodu. Myslíte si, že je nedostupný? 1 gram je cca 35 porcí, šafrán nesypeme do jídla v množství jako sůl nebo papriku, jeho účinnost a efekt je již v množství míň než malém.
U nás u JoyEntity s.r.o. - dovozce přímo z farem SaharKhiz zaspaných na seznamu UNESCO, koupíte nejvyšší kvalitu . Objevte chuť pravého šafránu z jeho kolébky. V Persii (dnešním Iránu) se pěstuje 3000 let a vyprodukuje 95 % světové produkce.
Více o využití šafránu v kuchyni jako koření nebo jako přírodního antidepresiva se dozvíte v naší minikuchařce (zdarma zašleme na váš email).
My "jedeme" na šafránu, a vy?
Nejvyšší kvalita Premium, to je
nejvyšší podíl látek safranal, crocin, picrocrocin (barva, chuť, vůně, účinnost).